Цитата місяця

ДЛЯ ТОГО ЩОБ СИЛА ДУМКИ "ПРАЦЮВАЛА НА ВАС”, ПОТРІБНО РОЗВИВАТИ ПОЗИТИВНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ЖИТТЯ.                                                                                                                                                                                                             «Електронні мізки будуть помилятися значно точніше.» (Габріель Лауб)                                                                                                                                                                                                              Одна машина може виконувати роботу п'яти звичайних людей, але жодна машина не зможе виконати роботу однієї непересічної людини. (письменник Елберт Габбард)                                                                                                                                                                                                              «Комп’ютери — це як велосипед. Тільки для нашої свідомості» (Стів Джобс)                                                                                                                                                                                                              «Ніколи не довіряйте комп’ютеру, який ви не в змозі викинути у вікно.» (Стів Возняк)                                                                                                                                                                                                              «Разум, однажды расширивший свои границы, никогда не вернется в прежние.» (А. Ейнштейн)                                                                                                                                                                                                              Комп'ютер потрібен, щоб служити людині. Не потрібно, щоб людина служила комп'ютеру. (Г. Метьюсоу)

5 березня 2015 р.

Соціальні мережі - джерело стресу

Соціальні мережі - джерело стресу
Чим більше друзів у вас в соціальних мережах - тим гірше для ваших нервів, вважають американські експерти.  Друзі в Facebook викликають суцільний стрес...
Соціальні мережі не дарма названі саме так: вони дійсно обплутують людину. 



Соціальні зв'язки в інтернеті міцно прив’язують користувача до комп'ютера, утримують його в постійному режимі онлайн і стають невичерпним джерелом стресу. Найбільше клопоту приносить необдумане «зафренджування» роботодавців і батьків.


Учені з Великобританії підозрюють соціальні мережі, зокрема Facebook, і в інших, більш важких гріхах. Згідно звіту експертів зі Школи бізнесу при університеті Edinburgh (University of Edinburgh Business School), чим більше користувач додає друзів - тим вище ризик того, що він вчинить злочин.

Вони пояснюють такий ефект невідповідністю образів у віртуальному і реальному житті. Людина, яка в інтернеті дозволяє показати свої слабкі і непривабливі місця, лається матом і постить еротичні зображення, постійно очікує засудження з боку своїх «справжніх» знайомих. Як наслідок, вона перебуває в стані психічного перенапруження і здатна на необдумані вчинки.

Експерти відзначають зростання кількості літніх людей серед користувачів Facebook. Близько 55% батьків слідують за своїми дітьми на Facebook Вони також відчувають сильний стрес, так як їх очікування і поведінка різко відрізняються від поведінки молодих користувачів. Крім того, при опитуванні з'ясувалося, що більше половини роботодавців відмовилося від розгляду резюме кандидатів у зв'язку з данними, знайденими в цій соціальній мережі.

Джерело  

ilife-news.com

Немає коментарів :

Дописати коментар

Коментарі