Цитата місяця

ДЛЯ ТОГО ЩОБ СИЛА ДУМКИ "ПРАЦЮВАЛА НА ВАС”, ПОТРІБНО РОЗВИВАТИ ПОЗИТИВНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ЖИТТЯ.                                                                                                                                                                                                             «Електронні мізки будуть помилятися значно точніше.» (Габріель Лауб)                                                                                                                                                                                                              Одна машина може виконувати роботу п'яти звичайних людей, але жодна машина не зможе виконати роботу однієї непересічної людини. (письменник Елберт Габбард)                                                                                                                                                                                                              «Комп’ютери — це як велосипед. Тільки для нашої свідомості» (Стів Джобс)                                                                                                                                                                                                              «Ніколи не довіряйте комп’ютеру, який ви не в змозі викинути у вікно.» (Стів Возняк)                                                                                                                                                                                                              «Разум, однажды расширивший свои границы, никогда не вернется в прежние.» (А. Ейнштейн)                                                                                                                                                                                                              Комп'ютер потрібен, щоб служити людині. Не потрібно, щоб людина служила комп'ютеру. (Г. Метьюсоу)

27 березня 2015 р.

Увага! Троянець-шифрувальник поширюється в поштовій розсилці

Компанія «Доктор Веб» попередила користувачів про поширення небезпечного троянця-шифрувальника Trojan.Encoder.514, якого зловмисники масово розсилають по каналах електронної пошти. Як відзначають експерти, зараз розшифровка файлів, постраждалих від дії троянця Trojan.Encoder.514, не є можливою.


Протягом останніх кількох місяців зловмисники організували безліч спам-кампаній з розповсюдження різних версій троянців-шифрувальників. Так, на поточному тижні почастішали випадки масових розсилок по електронній пошті послань нібито від імені служби з передачі факсів через Інтернет, які мають заголовок «Incoming Fax Report». У додатку до листа під виглядом факсимільного повідомлення міститься ZIP-архів, усередині якого розташовується шкідливий SCR-файл, що є виконуваним в операційних системах сімейства Microsoft Windows. Дані SCR-файли детектируются антивірусним ПЗ Dr.Web як Trojan.DownLoader11.32458.
При спробі відкриття вкладення шкідлива програма Trojan.DownLoader11.32458 розпаковує і запускає на комп’ютері, що атакується, троянця-енкодера Trojan.Encoder.514, який шифрує файли, що зберігаються на диску користувача і вимагає викуп за їх розшифровку. Постраждалі від дії Trojan.Encoder.514 файли не отримують окремого розширення, але в початок їхнього імені дописується рядок «! Crypted!». Шифрування відбувається зі створенням проміжних файлів, що мають розширення * .cry, які згодом видаляються.
 Джерело cikavosti.com

Немає коментарів :

Дописати коментар

Коментарі